31/07/21 - 19:36

Zomerfinale Dag II

Vandaag was de tweede dag van het Belgische Zomercircuit.


Voor Merel en Hans begon de zaterdagochtend met een zoektocht naar een plaats in de tribune.  Niet zo evident als de meeste clubs al plaats genomen hadden en zich daarbij niet hielden aan de regels (geen bedjes/zeteltjes) en afspraken betreffende de plaats.


Onze plaats van gisteren aan de TSZ-vlag was al ingenomen door de Brigitte Becue-groep.  


Vervolgens begon de zoektocht naar een kleedkamer, maar weer was er niets te vinden.


Merel had ondertussen het inzwemmen niet meer nodig.  De vele trappen hadden al hun werk gedaan.  Was dit de reden van de iets mindere focus op de 400m vrije slag?


Na de middag, bij het terugkeren van thuis, hadden haar benen wat kunnen rusten in de file rond Antwerpen.  Ook Nore stond in deze file.


Het gevoel bij Merel op de 400m wissel was een pak beter en ze was er zeer tevreden mee.


Lotte zwemt niet zo graag de 200m schoolslag.  Toch was ze heel blij om erbij te zijn en ze kwam met een goed gevoel terug voor de wedstrijden van zondag.  Daarna kon ze ook een ervaren hoe stresserend het is om andere TSZ-zwemmers van op de tribune naar een overwinning te zien zwemmen.  Een schitterende eerste plaats voor Gerben op de 200m rugslag.  Dikke proficiat, Gerben!!


Na de middagpauze kon  Maite aan de slag voor de 400m wissel.  Een meer dan verdiende zilveren medaille was het resultaat op dit toch wel zwaar nummer.


Quinten had dit weekend maar één wedstrijd, namelijk 200m vlinderslag. Na een goeie prestatie met een remonte in de laatste 50m, eindigde hij op de 2de plaats in de B-finale.  Zijn woorden: "volgend jaar kom ik terug voor meer!" Flink trainen dus!


Gerben zwom in baan 6 een sterke 400m vrije slag en kon op het laatste baan 7 nog afhouden van de 5de plaats.  Acht baantjes hadden ze naast elkaar gezwommen, zelfs in elkaars ogen gekeken als ze kwamen ademen.


Na lang wachten, want er was heel wat vertraging op het berekende tijdsschema, was het eindelijk de beurt aan Nore voor de 200m vrije slag.  Geboortejaar 2008 is bij de meisjes een heel sterk jaar met hele sterke zwemmers. Dat hebben Maite en Nore al dikwijls ervaren.  Nore behaalde uiteindelijk de bronzen medaille, na alles gegeven te hebben.


Gerben goud, Maite zilver, Nore brons: een mooie medailleoogst vandaag. Dikke proficiat!


 


Na een lange dag in het zwembad was het tijd om naar huis te gaan, om wat te eten en te drinken, maar vooral om goed te rusten voor de wedstrijden van de volgende dag.


 


Oh ja, dit is er ook nog vandaag:


Nils zijn hals is te breed voor een damesketting


Quinten was bijna uit de oproepkamer gestuurd, omdat hij weer eens zijn slippers/schoenen vergeten was (hij was al gedepaneerd met een zakje).


Kevin komt graag ook eens supporteren, ook al had hij zelf geen wedstrijd.


GroetenSponsors