30/07/21 - 16:32

Zomerfinale Dag I

Dag één van de finales van het Belgische Zomercircuit, wat eigenlijk gewoon een andere naam voor het Belgische Kampioenschap is.


Afspraak in Antwerpen was om 12u40.  De zwemmers waren op tijd. De trainer stond in de file (met zijn moto).  Maar geen probleem, er was nog geen stress.  Toch nog niet bij Nils.


Omkleden moest op de tribune gebeuren, regels voor eventuele medailles en het uitzwemmen werden nog even overlopen.


Het inzwemmen kon starten.  Een volledige baan voor Maite en Nore alleen.  Dit hebben we al anders gezien.


Het meest stresserende moment voor Nils was net voor de start: op de blok, terug van de blok, even terug gaan zitten, want er was een technisch defect.


De wedstrijd zelf verliep super voor ons TSZ-team.  Maite behaalde een 4de plaats en evenaarde haar tijd uit een 25m-bad. Van een 6de inschrijftijd naar een 4de eindtijd is echt wel heel goed. Nore kreeg last van milt na 550m, maar behaalde wel nog een knappe 2de plaats.


Fantastische start van dit wedstrijd-weekend!  Dikke proficiat aan beide meiden!


Aan de reacties te zien, waren er ook heel veel supporters die meegekeken hebben.  De ene met een drankje, de andere al nagelbijtend.


Nog één tip voor Nils:  zwemsters die uit het water komen en die lang haar hebben, laten dat door het water 'in de plooi' komen. Zeker als ze op de foto/podium moeten, maar geen tijd hebben om hun haar te kammen.  Dus best niet met de handen door hun haar gaan.  Maar het is al vergeven.


 


De toon is gezet voor de volgende wedstrijden dit weekend.  Veel succes!!


 


Sponsors