11/01/22 - 16:40

Wisselsprintcriterium Pepermans (met foto's)

FOTO'S


Daar stonden we dan, vroeg uit de veren, op de parking van het zwembad Wezenberg voor het Wisselsprintcriterium Pepermans.  Afspraak voor TSZ was om 7 uur, clubs mochten om de 5 minuten het gebouw betreden.


Eindelijk nog eens een wedstrijd in een 50m-bad, daar keek Nils echt naar uit.


Vincent kwam ons vervoegen tegen 8u30 om ons rond de middag opnieuw te "verlaten" en de TSZ-zwemmers in Sint-Niklaas bij te staan tijdens hun wedstrijd daar.


Inzwemmen was om 7u30.  Na 2 weken regelmatig ochtendtraining gehad te hebben, maakten onze zwemmers er geen probleem van.


Voor Matisse en Emma-Louise was het de eerste keer dat ze alleen met jongens of meisjes zwommen.  Bij de eendjes waren de wedstrijden steeds gemengd.  Zoals het nu is, vonden ze toch wel leuker.  Welkom in de "grote mensen-zwemwereld".


2 x 50m en 2 x 100 m in de 4 verschillende zwemslagen was vandaag de opdracht voor iedereen.  Als beloning was er na de puntentelling een finale voor de 8 zwemmers met het hoogste aantal punten.  In die finale zwommen ze 200m wissel.  Voor trainers en zwemmers is het steeds moeilijk om in te schatten wie na de reeksen de finale zwemt.  Verrassing en teleurstelling liggen dan ook soms heel dicht bij elkaar.


Elke zwemmer heeft vandaag weer superhard zijn of haar best gedaan en Nils is tevreden naar huis vertrokken.


Irem en Emma-Louise behaalden de finale 200m wissel bij de meisjes 11-12 jaar.  Irem behaalde in die finale de eerste plaats, Emma-Louise werd vijfde.


Maite en Nore deden hetzelfde bij de 13-14 jarige meisjes.  Ze werden respectievelijk derde en tweede in die finale.  Er was trouwens een klein geschenk voor elke zwemmer in de finale.


Absolute besttijden werden er vandaag ook verbeterd:


Thibeau: 50m schoolslag.


Emir: 100m vrije slag en 50m schoolslag.


Nore: 50m vlinder.


Farah: 100m rug.


Irem: 100m vrije slag.


Maite: 100m vrije slag.


Matisse: 100m rug en 50m schoolslag.


Emma-Louise: 200m wissel.


Fien, Gerben en Sibe knalden ook het nieuwe jaar in maar konden net geenbesttijden realiseren.


De eerste wedstrijden van 2022 zijn ook al achter de rug.  Volgende week is er afspraak in Eeklo, voor Memorial Daniel Beernaert.  Tot dan!


 


Kalender
juni
juli
september
Sponsors