29/11/21 - 11:31

VITA-Schelde-Cup (met foto's)

FOTO'S


 


Zondag 21 november was het eindelijk de volgende editie van de VITA-Schelde-Cup, in het Vita-scheldebad in Temse.  We hadden al 3 keer alles moeten annuleren.


Wegens de alom gekende redenen, een club (FAST) had volledig forfait moeten geven, hadden ook heel wat clubs met individuele forfaits te kampen.  De aanwezige zwemmers hadden in de rustzone dus heel wat meer plaats.  Er mocht ook uitgezwommen worden in het instructiebad, een welgekomen luxe was dat.  Zo goed als iedereen ging verstandig om met de opgelegde richtlijnen.


 


Om op het einde van de wedstrijddag in aanmerking te komen voor de geldprijzen, was het verplicht om een 400m vrije slag, een 100m wissel en een 200m (rug, vlinder, vrije slag of schoolslag) te zwemmen.  Na de optelling van de FINA-punten over de 3 wedstrijden, werden de eerste 3 zwemmers per leeftijdscategorie bekomen. 


De 400m vrije slag was de eerste wedstrijd voor Marieke voor TSZ.  Het was ook haar eerste wedstrijd ooit, dus na de aankomst toch eventjes een paar traantje van teleurstelling en stress, maar na een klein gesprek met afgevaardigde Hans was dit snel weer in orde.


Nell kan op deze afstand jammer genoeg haar inschrijftijd niet verbeteren.  Charlotte en Irem deden respectievelijk 10 en 11 seconden van hun besttijd.  


Daarna was het de beurt aan onze jongste zwemmers. Leandro, Bjarne, Jef en Emma-Louise hadden nog geen tijd op de 100m wissel.  Ze hebben allemaal heel goed gezwommen.  Jammer genoeg was er een uitsluiting voor Matisse op dit nummer.


De 400m vrije slag bij de jongens leverde een besttijd voor Sibe (15 seconden), Thibeau (7 seconden) en Emir (1 seconde).  Ook Kevin had een tijdsverbetering van 2 seconden.  Gerben had het lastig om iets van zijn scherpe tijd af te doen.


 


Na de middagpauze was het weer aan de meisjes voor de 100m wissel.  Charlotte, Nell, Marieke en Irem hadden geen inschrijftijd, maar vooral bij Marieke waren er toch wel heel veel zenuwen aanwezig.  Amaryllis (3 seconden), Indra (1 seconde), Nore (6 seconden), Maite (6 seconden) en Farah (7 seconden) verbeterden hun tijd.


Voor Sibe was het de eerste keer dat hij 100m wissel op een wedstrijd zwom.  Thibeau (13 seconden), Emir (5 seconden) Gerben (6 seconden) en Yaron (1 seconde) zwommen een besttijd.  Ook Kevin dit dat op deze afstand en zwom er nog een clubrecord bovenop.


Onze eendjes kwamen nog eens aan de start voor 400m vrije slag.  Bjarne zwom 11 seconden sneller dan een paar weken geleden op Memorial Anteunis.  Emma-Louise zwom zo goed als dezelfde tijd en Matisse had geen verbetering van zijn reeds scherpe tijd.  Voor Leandro was het de eerste keer en ook hij behaalde een mooie tijd.


Daarna werd er begonnen aan de 200m's.


Maite evenaarde haar tijd op de 200m vrije slag en Nore deed ongeveer 2 tienden van haar tijd en zwom zo haar eigen clubrecord van de tabellen.


Sibe had geen inschrijftijd, maar had er zin in vandaag en zwom naar een goede tijd.


Op de 200m schoolslag was er jammer genoeg een uitsluiting voor Marieke.  Nell zwom deze afstand ook voor de eerste keer.  Amaryllis verbeterde haar inschrijftijd  met 6 seconden en Farah evenaarde haar tijd.


Charlotte zwom even later voor het eerst een 200m rug op een wedstrijd.  Marie en Gerben hadden geen tijdsverbetering en Emir zwom 1 seconde sneller dan zijn persoonlijk record.


Als laatste kwam Irem aan de start op de 200m vlinder.  Ze had dit nog nooit eerder gezwommen, maar zwom wel direct een A-tijd.


 


Welke zwemmers behaalde een plaats bij de top 3 in zijn/haar leeftijdscategorie?


Jef: 3de plaats bij de 9-jarige jongens.


Emma-Louise: 1ste plaats bij de 10-jarige meisjes


Bjarne: 2de plaats bij 10-jarige jongens


Sibe: 3de plaats bij 11-12 jarige jongens


Gerben: 2de plaats bij 13-14 jarige jongens


Kevin: 2de plaats bij de heren 19+


Nore: 1ste plaats bij 13-14 jarige meisjes


Maite: 2de plaats bij 13-14 jarige meisjes


Indra: 2de plaats bij 17-18 jarige dames


Merel: 2de plaats bij dames 19+


Lotte: 3de plaats bij dames 19+


 


Fien, de onfortuinlijke Daoud (voet in het gips), Esra en Anke (koorts) moesten vandaag jammer genoeg forfait geven.


 


Wat kwamen we te weten?


Dat iemand met redelijk weinig training toch goede tijden zwemt.


Dat drinkbussen gevuld met water niet dienen om elkaar nat te spuiten (maar dat leren ze wel een beetje van Nils tijdens de training).


Dat er een zwemmer is die te veel focus legt op zijn tegenstanders in plaats van zich te concentreren op zijn keerpunten.


Dat er weer heel wat verloren voorwerpen waren.


Dat afgesloten weddenschappen gewonnen werden.


Dat er een goede sfeer heerst tussen zwemmers, jong en oud, en de begeleiders.


 


Bedankt aan iedereen om deze Vita-Schelde-Cup een succes te maken!


Sponsors