24/07/19 - 13:21

Recordjacht 2019 Berchem

Dinsdagavond 17u… terwijl Nore al geniet van een welverdiende vakantie na een geslaagd BJK, stonden de 3 andere BJK-zwemmers Maite, Gerben en Thibeau klaar om in te zwemmen voor hun laatste wedstrijd van het seizoen. Het was een ontspannen en leuke sfeer, zowel bij de zwemmers, trainers Nils en afgevaardigde Benny als bij de supporters op de tribune. Er werd heel wat gelachen! 


Dat de zwemmers in vorm verkeerden hadden we op het BJK al gemerkt en bewezen ze nogmaals tijdens deze wedstrijd. 


Maite mocht de spits afbijten op de 100m vrije slag. Ze deed meer dan 2 sec van haar tijd af en zwom zo naar haar eerste haai van de avond met 1’10”19, ook meteen snel genoeg voor een BJK limiet voor volgend jaar. Gerben probeerde haar voorbeeld te volgen, verbeterde zijn tijd met bijna 3 sec, net tekort voor een haai maar toch weer zeer knap gezwommen!


20 minuutjes later was het opnieuw de beurt aan Maite op de 200m wisselslag, een knappe 1’51”55 zorgde voor een verbetering van bijna 6 sec en opnieuw zwom ze een haai en een BJK-limiet! 


Na lang wachten mocht ook Thibeau aan zijn wedstrijd beginnen op de 200m rugslag. Hij zwom 3’00”69, 6 sec sneller dan zijn vorige tijd en behaalde een A-tijd. Gerben volgde de reeks achter hem en ook op deze slag knalde hij, een scherpe tijd van 2’38”13 zorgde voor zijn eerste haai bij de 12-jarigen! Ook hij behaalt hiermee een BJK-limiet voor 2020. 


Maite kwam voor de laatste keer aan de beurt vandaag op de 100m vlinderslag. Ook hier vloog ze door het Berchemse water en met 2 sec verbetering haalde ze een 3de haai-tijd op deze avond, wat een prestatie! Thibeau slaagde in zijn doelstelling om nog een A-tijd op de 200m vrije slag te zwemmen. Tot slot zwommen de jongens nog de 100m wisselslag. Thibeau deed nog eens 3 sec van zijn tijd af, won zijn reeks en kreeg een snoepzakje als beloning. Om af te sluiten zwom Gerben nog een haai met een super tijd van 1’16’04, maar liefst een verbetering van 5 sec!


Met 3 zwemmers, 9 wedstrijden, 9 besttijden, 5 haai tijden, 3 A-tijden, 3 BJK limieten en 1 snoepzakje blikken de zwemmers en de coach terug op een geslaagde en leuke afsluiter van een mooi seizoen! 


En dan nu vakantie voor de jongsten, volgend weekend supporteren voor de oudsten en binnen een maandje vliegt iedereen er terug in op weg naar een hopelijk volgend mooi seizoen!Sponsors