23/10/19 - 08:32

PK Lange Afstand & Dag 6 Prov. Crit. (TSZ) (met foto's)

FOTO'S


In samenwerking met DZO stond vandaag het Provinciaal Kampioenschap Lange Afstand en de 6de dag van het Provinciaal Criterium op het programma in het vertrouwde Vita-Scheldebad.


Aangezien de wedstrijden 's morgens om 8u30 begonnen, was het al om 7u30 inzwemmen.  De medewerkers hadden gelukkig op zaterdagavond alles al klaargezet in het zwembad.


De eerste wedstrijd van de dag was de 800 m vrije slag voor de dames.  In de eerste reeks nam Nore Indra op het sleeptouw. En volgen kan Indra goed, want Nore zwom 50 m te veel, dus Indra deed net hetzelfde.  Beiden deden toch meer dan 1 minuut van hun inschrijftijd.


In de 2de reeks deed Maite hetzelfde met Farah en Esra.  Maite verbeterde haar tijd met bijna 1 minuut, Esra deed 39 seconden beter dan haar inschrijftijd en Farah 30 seconden.


Reeks 6 was voor Marie.  Merel was er niet bij wegens ziekte.  Marie deed enkel seconden bij haar tijd, maar kwam leeg gezwommen uit het water.  Vorige week was er bij Marie een bril kapot, een badmuts gescheurd en had ze geprobeerd haar haaienpak in 2 te verdelen.  Vandaag had ze die kracht niet meer over.


De 2de wedstrijd was 1500 m vrije slag voor jongens. Daar liet Thibeau zien wat een kracht er in de kleine lichaam zit.  De fictieve trainingstijd werd verbeterd en op de uitslag kwam 21.12.23 te staan, ook al een A-tijd voor 2020.


Reeks 2 was voor Emir in baan 1 en Gerben in baan 8.  Ze konden elkaar niet zien, maar eindigden kort bij elkaar.  Emir deed 40 seconden van zijn tijd af, Gerben 1 minuut en 19 seconden.


Laatste zwemmer van de 1500 m was Quinten.  Ambitieus kwam hij aan de start, moegestreden kwam hij uit het water, met een verbetering van zijn tijd met 4 seconden.  Robbe had zich afgemeld in de voormiddag.


 


Na de middag was er dan het PC met als start de 400 m vrije slag voor de 9-10 jarigen.


Selin lag naast Sibe en werd tijdens de wedstrijd een beetje op achterstand gezwommen.  Daarna zag ze dat Sibe stopte, dus ze stopte er ook maar mee.  Gelukkig kon er nog geroepen worden dat ze nog 50 m moest zwemmen.  Voor beide was het de eerste keer 400 m en ze hebben dat goed gedaan.


De volgende reeks was voor Irem, die jammer genoeg ook te vroeg stopte en dus haar tijd niet kon verbeteren.


Op de 200 m wissel deed Emir 5 seconden van zijn inschrijftijd, Thibeau verbeterde zijn tijd met bijna 14 seconden.


De meisjes volgden de jongens op de 200 m wissel en verbeterden allemaal hun tijd: Amaryllis met 7 seconden, net als haar zus Esra.  De grootste zuw Everaet deed 18 seconden van haar tijd en Fien nog 2 seconden.  Farah evenaarde haar inschrijftijd.  Ook hier allemaal prima gezwommen.


Voor de zwemmers van 15 jaar en ouder, was de volgende wedstrijd 200 m schoolslag. Indra, al 2 weekends in vorm, deed 18 seconden van haar tijd.  Fien deed er iets meer dan een seconde af.


De volgende wedstrijd op het programma was 50 m vrije slag.


Thibeau deed 1 seconde van zijn tijd.  Emir en Gerben gingen beide onder de 30 seconden op deze afstand.


Amaryllis verbeterde haar tijd met 5 seconden, Esra bijna 2 seconden, Farah net iets meer dan 2 seconden; Maite een goeie seconde en Nore 3 seconden.


Elke zwemmer verbeterde zijn tijd.  Het 'thuiszwembad'-gevoel, zeker?


De laatste individuele wedstrijd van de dag was 400 m wissel voor zwemmers van 15 jaar en ouder.


Quinten zwom, zonder inschrijftijd, naar 5.14.32, net zoals Silke, die aantikte in 5.45.12.


Robbe verbeterde zijn tijd met 1 seconde, Lotte deed er maar liefst 27 seconden af.


 


De dag werd beëindigd met een overwinning van de dames (Fien, Indra, Silke en Lotte) in de 4x50 m vrije slag.  Een leuk einde van een geslaagde dag, die voor iedereen gestart was met een beetje stress in verband met het gebruik van onze nieuwe borden.


 


Tot slot nog de gratis artikels van vandaag:


Fien haar koffie in de Fretalop, met dank aan Nils.


De armbandjes en sleutelhangers van TYR, waar veel zwemmers blij met waren.


Het plat en "bruis" water, met toch wel heel weinig bruis.


De lekkere broodjes met dank aan Fretalop.


 


Nogmaals bedankt aan alle DZO & TSZ-helpers die er allemaal samen voor gezorgd hebben dat deze wedstrijden goed verlopen zijn!


 


Hans en Sofie


Sponsors