10/06/18 - 16:48

GP Guy Coolen - Bree (met verslag nu)

Het was vroeg uit de veren om tijdig in het verre Bree te zijn.


Iedereen was op tijd voor het inzwemmen. Gerben en Emir waren goed wakker voor de 100m vlinder.  Nog geen medailles, maar wel een evenaring en verbetering van hun persoonlijk record. Niet veel later waren ze terug aan de beurt voor de 50m vrije slag.  Beiden deden enkele honderdsten van hun tijd, wat zeker niet slecht is.


De volgende wedstrijd was voor de meisjes, namelijk 200m wissel.  Ze hadden allemaal een beetje problemen met het vroege uur, want hier werden jammer genoeg geen tijden verbeterd.  Lotte en Merel haalden wel een bronzen medaille.  Voor Fien was de 'net niet' medaille weggelegd.


Ondertussen stonden Thibeau en Nore al klaar voor hun eerste wedstrijd van de dag, de 400m vrije slag.  Het was maar van april geleden dat ze deze afstand nog eens gezwommen hadden, maar beiden wilden hun tijden verbeteren.  Nore slaagde in haar opzet en zwom 5 seconden sneller dan vorige keer, met een bronzen medaille als resultaat.  Thibeau deed jammer genoeg 5 seconden bij zijn tijd en was toch wel ontgoocheld.  Maar wat telefonische peptalk van Nils, die wegens examens niet kon meegaan, zorgde ervoor dat hij klaar was voor de namiddagwedstrijden.


De laatste wedstrijd voor de middag was de 4x100m vrije slag voor de dames.  Laura, Fien, Merel en Lotte verbeterden hun tijd en werden 2de in deze wedstrijd.


Daarna snel iets eten, want het was rap weer het water in om in te zwemmen voor de namiddagwedstrijden.


Laura mocht als eerste aantreden op de 100 vlinder.  Het zat nog niet helemaal mee voor haar en ze haalde net niet haar persoonlijk record.  Merel en Fien deden enkele seconden van hun tijd, wat, net zoals de voormiddag, een bronzen medaille opleverde voor Merel en een 4de plaats voor Fien.


Op de 100m rugslag behaalde Gerben de jammere 4de plaats en Emir zwom in zijn leeftijdscategorie naar een bronzen medaille.  Beiden verbeterden hun tijd op deze afstand.


De wedstrijden van de TSZ-zwemmers volgenden elkaar snel op, want Lotte stond klaar voor de 50m vrije slag.  Ze had er precies zin in, want ze behaalde een gouden medaille.


Daarna hadden de supporters even de tijd om buiten van de zon te gaan genieten, maar niet voor lang, want Thibeau wilde zijn ontgoocheling van de voormiddag wegzwemmen op de 50m rug.  Hij deed dat op een schitterende manier en haalde de eerste plaats bij de 10-jarige jongens.


Nore had uitgekeken naar haar volgende wedstrijd, de 50m vlinder.  Er was een meisje dat ze niet kon volgen, dus voor haar een zilveren medaille.


Laura verbeterde haar tijd op de 100m schoolslag met bijna 6 seconden en was daar zeer tevreden mee (en de papa ook).  Lotte was in vorm en behaalde haar 4de medaille van de dag met een 3de plaats.  Merel en Fien wisselden deze keer van plaats, wat Fien nu een bronzen medaille opleverde.


Gerben en Emir hadden al een hele tijd moeten wachten en mochten ook nog eens het water in voor 100m vrije slag.   Opnieuw een evenaring of verbetering van hun tijden.


Thibeau en Nore kregen dezelfde afstand voorgeschoteld.  Thibeau deed weer een heel aantal seconden van zijn tijd af en kwam heel tevreden uit het water.  Nore behaalde een 2de plaats.


De laatste wedstrijd voor de TSZ-zwemmers was de 4x50m wissel.  Daarin behaalden Laura, Fien, Merel en Lotte een gedeelde 2de plaats.


Het was een geslaagde wedstrijd, een leuke sfeer en genoten van de zon tussen de tentjes.  De zwemmers van TSZ  hebben zich er laten zien in het verre Limburg.  We kijken er al naar uit om er volgend jaar opnieuw bij te zijn.


FOTO'S


Sponsors