27/07/19 - 17:22

BJK Dag 3 (en foto's en filmpjes)

Ook zondag, de 3de dag van het BJK, waren zwemmers, trainer, official en supporters weer flink op tijd.


Thibeau was ergens tussen de 2de en 3de dag zijn badge verloren. Waarschijnlijk zal hij op een dag wel eens zonder zwembroek toekomen.


De eerste TSZ-zwemmer van de dag was Gerben, al is het volgens de officials in de oproepkamer steeds 'Boedts'.


Ook bij de 100m vlinder ging Gerben door op hetzelfde elan van de vorige 2 dagen.  De laatste 15m viel hij ietwat stil, maar hij tikt 4 seconden sneller dan zijn inschrijftijd aan.  Missie geslaagd voor hem!


Daarna waren Nore en Maite aan de beurt voor de 100m vrije slag.  Nore wist hoe snel ze kon, want ze had gisteren al een besttijd op de 100m gezwommen tijdens haar 400m, net zoals Maite tijdens die 400m haar besttijd zo goed als geĆ«venaard had.  We wisten dus allemaal hoe snel onze meisjes wel konden.  


Nore had haarzelf voorgenomen om 1.10 te zwemmen, maar ze verbaasde iedereen door 1.08.41 te zwemmen.  Het was lang wachten (tot reeks 12 van de 14 reeksen) voor er een andere zwemster onder haar tijd ging.  Ze behaalde een 6de plaats.  Nils was ondertussen al wat rood geworden en had het toch wel al heel warm gekregen.


Ook Maite ging mee in de TSZ-flow en deed iets meer dan een seconde van haar tijd en zwom 1.12.27.


In de 4x100m vrije slag gemengd, werd iedereen door de goede sfeer onder zwemmers en trainer vooruit gestuurd.


Maite begon als eerste en deed nog eens een secondje van haar besttijd die ze 45 minuten daarvoor gezwommen had.  Nore was de 2de zwemster en evenaarde haar tijd uit de wedstrijd.  Thibeau zwom 4 seconden sneller dan zijn besttijd en Gerben deed nog eens 2 seconden van zijn tijd van gisteren.  Samen zwommen ze dus maar liefst 18 seconden sneller dan hun inschrijftijd en werden daarmee 10de.


Thibeau was na de aflossing zo in de wolken, dat hij bij het omkleden de sporthal gebruikte als kleedkamer.  Bijna was de zwembroek helemaal naar beneden...


In de namiddag stond nog de 100m schoolslag op het programma voor Maite en Thibeau.


Maite verbeterde haar tijd met een seconde.  Thibeau had toch een beetje te veel last van zenuwen en deed een paar honderdsten bij zijn inschrijftijd.  Traantjes na de wedstrijd, maar iedereen weet na de aflossing van vrijdag dat hij het kan.  Volgende keer lukt het hem wel!


We kunnen terugkijken op een geslaagd BJK voor TSZ: 4 zwemmers, 19 wedstrijden, 16 besttijden, 2 clubrecords, 2 limieten voor het Future Team .


Als beloning trakteerde Nils zijn zwemmers op MacDonalds na de wedstrijden.  En het heeft hen gesmaakt!


Bedankt, Nils, vanwege zwemmers en supporters, om hen te brengen waar ze dit weekend stonden.


Veel succes aan de zwemmers volgend weekend tijdens het BK!


Hans en Sofie


 


FOTO'S
https://youtu.be/dNoc8hcPhx8


 


https://youtu.be/UwsLL9Sa0MwSponsors