27/10/19 - 21:17

Anteunis 2019 (zondag)

FOTO'S (voormiddag & finales)


Ook op de 2de dag van Memorial Anteunis waren alle zwemmers, trainers, officials, afgevaardigden en supporters op tijd.


Zoals door TSZ'ers en sympathisanten gisteren reeds was opgemerkt, kreeg Hans bij de vergadering van de afgevaardigden de opmerking dat TSZ niet op de lijst voorkwam.  "Dan is het de rest van de dag maar RSC 1 en RSC 2", zei Franky Joos.


 


Amaryllis was de eerste zwemster die het water in mocht voor de 200m schoolslag.  Ze zwemt een persoonlijke besttijd, maar wordt dan uitgesloten omdat ze vergat om met 2 handen de muur aan te tikken.  Esra was 5 seconden sneller dan haar inschrijftijd.


Ook voor de 200m vrije slag was Amaryllis de eerste zwemmer van TSZ.  Het was kort na de schoolslag, dus goed opgewarmd en niet wetende van haar uitsluiting, verbeterde ze haar tijd met 6 seconden.


Maite en Nore deden 7 seconden van hun tijd, Esra en Silke 1 seconde.


Thibeau zwom maar één wedstrijd vandaag en deed ook 7 seconden beter dan zijn inschrijftijd.  Emir zwom 3 seconden sneller en Quinten evenaarde zijn tijd.  Robbe had ook voor vandaag forfait gegeven.


Op de 200m rug verbeterde Silke haar tijd met enkele honderdsten en kon daarna naar huis vertrekken.


Emir zwom 1 seconde sneller en ook Quinten had een kleine verbetering.  Voor Quinten zaten de wedstrijden er ook op voor vandaag en mocht met zijn supporters naar huis vertrekken.


 


Ondertussen waren Irem en Charlotte ook toegekomen om hun wedstrijden te zwemmen.


Onder de indruk en wat onwennig stond Charlotte aan de startblok.  Toch zwom ze op de 200 m wissel ondanks enkele foutjes naar een VJK-limiet voor 2020.


Irem kon haar tijd verbeteren met 4 seconden.


Ondertussen was het al 13u en was het eindelijk pauze voor de officials.


 


In die pauze was ook Selin toegekomen.


Zenuwachtig en ook al onder de indruk van het zwembad (het was immers haar eerste keer in Rozebroeken), stond ze samen met Sibe en Charlotte aan de start van de eerste reeks 100m rug.


Alle 3 zwommen ze goed, al werd Selin uitgesloten omwille van haar keerpunt.  Sibe had dan weer de tijd om rond te kijken, want hij zag tijdens zijn wedstrijd dat de official in zijn baan met iemand stond te praten.


Irem verbeterde opnieuw haar tijd.


Volgende wedstrijd was terug voor onze jongste competitiezwemmers.  Binnen de 5 minuten na de 100m rug, moesten ze al aan de start staan van de 100m vrije slag.  De oproepkamer werd, mits goedkeuring van de kamprechter, overgeslagen, wegens te weinig tijd.  Even drinken en weer de startblok op.


Sibe deed het goed, maar viel de laatste 15m stil na 2 keer alles gegeven te hebben.  Voor Selin was dit niet haar beste slag, maar ze was toch blij om meegedaan te hebben.  Irem evenaarde haar tijd, Charlotte was 2 seconden trager.  Twee wedstrijden op 5 minuten is toch iets te veel van het goede voor onze 9- en 10 jarigen.


 


Na een volgende pauze was het tijd voor de finales voor Nore (50m vrije slag) en Emir (50m rug).


Nore had haar niet kunnen plaatsten voor de finale van de 200m wissel, die samengesteld was op basis van FINA-punten.  Ze behaalde een 14de plaats in categorie A (11-12 jaar), maar wel als eerste 11-jarige.


Op de 50m vrije slag stond Nore op de startblok naast een 12-jarig meisje van 1m80 groot.  Die Nederlanders zijn toch een aparte soort, hoor!  Ze werd uiteindelijk 8ste in haar reeks, maar had toch nog 26 honderdsten van haar tijd afgedaan.


Het was nog even wachten op Emir, want tussen de finales door werden er reeds medailles uitgereikt.  Het lange wachten verveelde Emir een beetje en kon daarna in de finale jammer genoeg zijn tijd niet verbeteren.  Maar hij heeft wel zijn mannetje gestaan tussen al die 1m80's en groter.


 


Medailles waren er alleen voor de 9- en 10 jarigen:


Irem: 3 keer goud.


Charlotte,: 2 keer brons


Sibe: 2 keer goud


 


Het was een beetje komen en gaan van zwemmers en supporters vandaag.  Iedereen kwam op een verschillend moment toe en vertrok dan ook weer op verschillende tijdstippen.  Niet altijd even gemakkelijk voor trainers en afgevaardigde om te weten wie al dan niet nog aanwezig was in het zwembad.


 


Ah ja, gisteren waren er nog 3 clubrecords gezwommen.  De aflossingsploegen namer er elk één voor hun rekening en Lotte zwom het record op de 100m schoolslag van haar zus van de tabellen.  Blijkbaar vindt Fien het niet zo leuk dat Lotte haar tijden verbetert.Tja, records zijn er nu eenmaal om verbroken te worden.


 


Het waren 2 lange dagen voor iedereen.  Voor sommigen tijd voor een korte vakantie, voor anderen staat er deze week een stage op het programma.


Allesinds zien we elkaar volgende zondag opnieuw, maar dan in het zwembad van Aalst.


 


Hans en Sofie


 


 


 


 


Sponsors