27/10/19 - 21:16

Anteunis 2019 (Zaterdag)

FOTO'S


Voor het 3de weekend op rij werden de zwemmers in een zwembad verwacht voor een wedstrijd.  Deze keer in Gent.


Het was vroeg, maar ook van 's morgens vroeg wordt er al snel gezwommen, vooral door de buitenlandse zwemmers.


Op de eerste wedstrijd van de dag 50m schoolslag, waar Maite en Nore hun vrouwtje stonden, staat er morgen in de finale bij de 11 - 12 jarige meisjes geen enkele Belgische zwemster.  De Nederlanders (en misschien ook een Duitse) bezetten de volledige finale.


Esra zwom in de volgende leeftijdscategorie (13-14 jaar) naar een verdienstelijke tijd en Lotte was in de oudste categorie 2de reserve voor de finale.  Jammer genoeg voor haar waren er geen afzeggingen.


Bij de jongens kregen Thibeau, Gerben en Emir deze afstand op hun boterham in de vroege ochtend.  Thibeau zwom naar een goede tijd, Emir verbeterde zijn inschrijftijd en Gerben haalde voor de eerste keer vandaag een 9de plaats (en eerste reserve voor de finale).


De wedstrijden volgenden elkaar snel op.  De volgende wedstrijd op het programma was de 50m vrije slag.


Nore en Maite zwommen, net zoals vorige week in Temse, 'zusterlijk' naast elkaar.  Maar op Nore stond geen maat en zwom met een lichaamslengte voorsprong naar de overwinning in deze reeks.  Maite verbeterde haar inschrijftijd.  Nore behaalde met de 5de tijd een finaleplaats morgen, als enige 11-jarige tussen de 12 jarigen (en wees gerust, dat is soms al een heel verschil!).


Silke evenaarde haar inschrijftijd en Lotte deed er dan weer 40 honderdsten af.  Weer was Lotte 10de, dus net geen finaleplaats.


Gerben zwom net iets minder snel dan vorige week, maar ook voor hem opnieuw een 9de plaats.  Thibeau en Quinten verbeterden beiden hun inschrijftijd.


Normaal kwam Robbe in deze wedstrijd ook aan de start, maar hij had geblesseerd forfait gegeven.
Daarna 50m vlinderslag.  


Nils had zijn zwemmers voor alle 50m's ingeschreven dus waren ze al aan hun 3de wedstrijd op een uur tijd.  Maite en Nore waren zonder inschrijftijd ingeschreven, maar beide deden ze een handvol seconden af van de laatste keer dat ze 50m vlinder gezwommen hadden.  Waren er vandaag geen buitenlandse zwemmers aanwezig, dan zwommen ze ook hier de finale.


Bij Thibeau wordt er momenteel gewerkt om zijn techniek van de vlinderslag te verbeteren.  Het lijkt wel in orde te komen, want hij zwom een goede tijd.  Al sloeg hij wel een hele diepe zucht toen hij eenmaal aangekomen was.


Gerben deed anderhalve seconde van zijn inschrijftijd en voor de 3de keer vandaag behaalde hij een 9de plaats en dus weer net geen finale.
De laatste 50m vandaag was de rug.  We zijn ondertussen nog maar anderhalf uur na de start van de wedstrijd.


Maite en Nore zwommen in de eerste reeks.  Nu was het aan Nore om een 9de plaatste te behalen, Maite was 11de.  Maar ook hier geen afzeggingen voor de finale, dus pech voor onze meisjes.


Esra verbeterde haar tijd met 2 tienden van een seconde, Silke deed er dan weer een klein beetje (3 tienden) bij.


De jongens verbeterden alle 4 hun tijd en hier haalden de TSZ'ers 2 finaleplaatsen.  Gerben werd 7de, maar omwille van een familiereisje (Benny was vandaag al speciaal van de Ardennen gekomen, zodat Gerben kon zwemmen) heeft hij moeten afzeggen voor de finale.  Emir werd, omwille van afzeggingen, nog opgevist en mag dus morgennamiddag nog eens aantreden.
Het is 11u en de wedstrijden van de voormiddag zitten er op voor de TSZ-zwemmers.  Tijd voor platte rust.
In de namiddag kwam Maite als eerste aan de start op de 100m schoolslag.  Ze verbeterde haar tijd met 3 seconden en zwom opnieuw een haai.


Esra deed meer dan een seconde van haar tijd, Lotte een paar honderdsten.


Thibeau verbeterde zijn tijd met meer dan 2 seconden.


Op de 100m vrije slag was het eerst de beurt aan Nore.  Nils had haar een tijd gegeven waarvan hij graag had dat ze die probeerde te behalen.  Geen idee of ze gedaan heeft wat hij vroeg, maar ze deed wel bijna 8 seconden van haar inschrijftijd en behaalde een 4de plaats, net geen medaille (die allemaal werden meegenomen naar Nederland).


Maite dook voor het eerst onder de 1:10:00, voor haar een soort van "magische grens".  Esra deed haar in de volgende reeks na en verbeterde haar tijd met 5 tienden.


Silke evenaarde haar tijd en Lotte was een seconde trager dan haar inschrijftijd.


Emir is goed op dreef en verbeterde zijn tijd met anderhalve seconde.  Gerben deed de reeks erna 1 seconde van zijn tijd af.  Quinten deed er dan weer 3 tienden bij.
Op de 100m vlinderslag kwamen alleen Emir en Quinten aan de start.  Dat hij goed bezig is, bewees Emir door zijn tijd met bijna 6 seconden te verbeteren.  Quinten was dan weer net een seconde trager dan zijn inschrijftijd.


De laatste individuele wedstrijd van de dag, was de 100m rugslag.


Nore verbeterde haar tijd met 7 seconden.  Misschien moet ze volgende keer toch eens meer haar benen gebruiken?


Silke deed een halve seconde bij haar tijd.


Thibeau deed 4,5 seconden van zijn tijd en Gerben iets meer dan 2 seconden.
De laatste wedstrijden waren de 4x50m wissel gemengd.


Al weten we nu niet of onze zwemmers voor TSZ uitkomen of zoals al een hele dag op Toptime staat, voor RSC.  Of is er een fusie in de maak waarvan wij nog niet op de hoogte zijn?


Team TSZ 2 kwam als eerste aan de start.  Nils had de volgorde een beetje gewijzigd en nu was het Thibeau (rug), Maite (schoolslag), Gerben (vlinder) en Nore (vrije slag).  Ze hadden geen inschrijftijd, dus hadden de supporters zich aan een gokje avn de eindtijd gewaagd.  Volgens ons gingen ze rond 2:25:00 uitkomen.  Ver zaten we er niet af, want het was 2:26:12.


Team TSZ 1 bestond, omwille van de forfait van Robbe, uit Silke (rug), Lotte (schoolslag), Quinten (vlinder) en Emir (vrije slag).  Ze haalden net hun inschrijftijd niet en eindigden in 2:07:36.
Morgen staan de meeste van deze zwemmers opnieuw aan de start, met uitzondering van Gerben en Lotte.  Ze krijgen wel het gezelschap van de jongste zwemmers, namelijk Charlotte, Irem, Selin en Sbe.


Maar eerst deze nacht een uurtje extra slapen.
Sofie
 


Sponsors