31/12/18 - 13:24

Allerlaatste Kans 2018

Daar zaten we dan voor de allerlaatste wedstrijd van het jaar. 2018 was een woelig jaar voor TSZ. Een tweede getrouw zwembad dat plots sloot en ons zelfs verplichtte tot zwemsessies in een 20 m bad en dan … een competitieploeg die meer dan verdubbelde. Meer zwemmers, dus meer supporters. Wist je dat we deze keer beslag konden leggen op een volledige tribune en dat we deze ook al bijna helemaal vullen, we komen uit andere tijden. Een banner zou, volgens aanwezigen, de kers op de taart zijn. @bestuur, lijkt jullie dat geen mooi nieuwjaarsgeschenk?


Maar … terug naar de wedstrijd. Deze keer gelukkig geen uitbundige vader die ons het schaamrood op de wangen bracht omdat hij even uit het oog verloor wie voor hem zat. En wat deden de zwemmers? Verschillende onder hen waren naar de wedstrijd gekomen met duidelijke doelen voor ogen. Niet iedereen kon zijn/haar verwachtingen inlossen en ook niet alle zwemmers konden hun tijden verbeteren. Toch zwommen we samen heel wat medailles bij elkaar en sneuvelden er best wat tijden.  Een speciale vermelding voor Amaryllis die maar even 20 seconden van haar 200m schoolslagtijd deed en daarmee toch de kroon spande. En ook Thibeau was weer van de partij. De ardennenlucht had hem blijkbaar deugd gedaan, hij zwom een besttijd en behaalde een zilveren medaille. Ook andere TSZ-ers behaalden zilver: Farah op 200m wissel, Silke op 200m rug, Marie op 200 m vrij, Fien op 200m school, Robbe op 200m vlinder. Goud was bij de TSZ-er zelfs meer in trek: tweemaal goud voor Lotte (200m wissel en school) en voor Merel (200m vrij en vlinder), goud voor Maite (200m wissel), voor Fien (200m wissel), voor Marie (200m rug), voor Gerben (400m wissel), voor Quinten (200m vlinder) en voor Robbe (400m wissel). Brons was er voor Quinten (200m vrij), Gerben (200m vrij) en Indra (200m rug).


Net niet medailles waren er voor Nore (200m wissel) en voor Emir (200m school). Deze laatste zwom trouwens een fantastische wedstrijd en deed voor een zoveelste keer heel wat seconden van zijn tijden. Ook Farah en Esra deden het goed op 200m schoolslag en zwommen beide naar mooie besttijden. Gerben was ook in goede doen, hij behaalde maar liefst een A-tijd op 400m wisselslag en een haai op 200m vrije slag.


En om af te sluiten, Fien behaalde opnieuw een clubrecord op 200m schoolslag. Benieuwd hoe lang dit clubrecord zal blijven staan … ,maar dat zien we dan wel volgend jaar. Tot in 2019!


FOTO'S


Kalender
augustus
september
Sponsors